DEČIJA STOMATOLOGIJA

Date: 01. Sep.

Deca su takodje sastavni deo  svakodnevnog rada naše ordinacije. Dovođenje dece trebalo bi biti najnormalniji  postupak i roditeljima i deci. Pogrešan je  stav da se mlečni zubi ne leče i da ih ne treba popravljati, jer će ispasti, to NIJE ISTINA !!!

Roditelji se o zubima svoje dece moraju brinuti  isto kao i ostalom dečijem zdravlju i samom razvoju. Kako bi znali I pravilno naučili šta  treba raditi  posavetujte se sa  stomatologom. Sama nega počinje i pre nicanja prvog zubića. Vrlo je važno na vreme započeti posete stomatologu kako bi se pre započeo i završio period privikavanja dece na ordinaciju. Tek kada se uspostavi dobra komunikacija sa roditeljima i decom, čim pridobijemo povernje dece spremni smo se upuštati u određene zahvate. Dovođenjem dece tek kada  zub zaboli, obično dovodi do poteškoća uspostavljanja saradnje sa detetom te je nemoguće bilo šta uraditi.

Kako uopšte ne bi došlo do saniranja i lečenja zuba, potrebno je na vreme naučiti šta i kako treba raditi (mi ćemo vam dati savete, a vi ih  primeniti kod kuće). Dovoditi dete na redovne kontrole, premazati zube preparatima floura u ordinaciji i kod kuće, zaliti fisure na zubićima (jedan  od nauspešnijih preventivnih postupaka ). Sam postupak je vrlo jednostavan, ne traje dugo i deca ga odlično podnose.